Thasos is van origine een 4 persoons chalet, uitgerust met een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed en 2 slaapkamers. Wij verhuren het echter aan maximaal 2 volwassenen en eventueel 1 of 2 kinderen in overleg. Thasos is luxe ingericht en voorzien van alle gemakken. Er staat een kast met boeken die regelmatig vervangen wordt. Ook zijn er spelletjes en DVD's aanwezig voor de regenachtige dagen. 

Er staat een DAB+ radio in het chalet waarbij u via bluetooth ook uw eigen muziek kunt streamen en een goede radio-ontvangst heeft. De TV hebben we vervangen door een SMART TV met onder andere Netflix en digitale televisie. 

Thasos is voorzien van centrale verwarming in alle vertrekken waardoor het in de winter overal lekker snel warm en comfortabel is. In de keuken staat koffie, thee, koffiefilters, kruiden en de benodigde schoonmaakartikelen. Wij zorgen dat na ons eigen bezoek alles weer is aangevuld. We vragen onze huurders eveneens om het gebruikte aan te vullen. Over het algemeen lukt dit vrij aardig gelukkig.

De schuur wordt eveneens mee verhuurd zodat uw fietsen droog kunnen staan. De 2 fietsen die in de schuur staan, een dames- en een herenfiets, mag u gebruiken als u dat wilt, echter volledig op eigen risico. We kunnen niet instaan voor de staat waarop de vorige huurders de fietsen hebben achter gelaten. In de schuur vindt u tevens een dubbel uitgevoerd oplaadpunt voor elektrische fietsen. Ook hebben we de combi-magnetron in de schuur neer gezet aangezien deze veel ruimte inneemt op het aanrecht. U kunt deze eventueel in de keuken terugzetten tijdens uw verblijf indien u dit wenst.

We krijgen veel positieve reacties van onze huurders, vooral de bedden met stevige matrassen vindt men erg lekker slapen. Ook de ligging op de Noordkaap wordt vaak genoemd, een beetje aan de rand en veel privacy door de hoge coniferen die de tuin omheinen. Tussen de chalets zijn de coniferen begin 2023 vervangen door een houten schutting, dit vanwege de brandveiligheid. 

U kunt verder op deze website de geanonimiseerde stukjes lezen door onze gasten geschreven in het gastenboek of op http://www.thasos.op-terschelling.nl de reviews bekijken. Op de bovengenoemde website kunt u ook de beschikbaarheid en de huurprijs van het chalet vinden.

Indien u interesse heeft en wilt huren krijgt u per e-mail het huurcontract toegestuurd met het verzoek pagina 5 getekend retour te mailen of middels foto in whatsapp door te sturen. Indien gewenst kunt u het contract ook per post toegestuurd krijgen uiteraard, vraagt u daar dan even om in de mail. In het huurcontract staan verdere bijzonderheden vermeld zoals eindschoonmaak, huur linnen- en beddengoed en sleuteloverdracht. We vinden het fijn dat we nog steeds het "zelf schoonmaken" kunnen aanbieden. U kunt het ook laten schoonmaken, de kosten hiervoor bedragen €52,50.

Van oktober 2022 tot maart 2023 hebben we Thasos flink opgeknapt. Er ligt een nieuwe PVC vloer in en de wandplaten zijn vervangen door frisse witte platen. Ook is al het houtwerk en de deuren wit geschilderd.

De bedden zijn nieuw, evenals de dekbedden, kortom weer een heerlijk fris chalet.Thasos is erg centraal gelegen op Terschelling. Op ongeveer 20 minuten lopen van het strand en het centrum van Midsland met vele restaurants en gezellige cafe's. Op 5 minuten lopen van het chalet zit een snackbar, een fietsverhuurder, een winkeltje waar u verse broodjes kunt halen en 3 restaurants. De bushalte is voor de deur (halte ET10). Voor maximaal 3 euro reist u met de bus vanaf de boot in West Terschelling naar chalet Thasos. De dienstregeling is zodanig opgesteld dat u altijd op tijd bij de boot kunt komen. Met de taxi betaalt u ongeveer 20 euro. 

Het is ook mogelijk om gelijk bij aankomst met de boot in West Terschelling fietsen te huren en uw bagage gratis door de fietsverhuurder naar Thasos op De Noordkaap te laten brengen. Ook halen zij desgewenst uw bagage weer op bij vertrek en kunt u bij de boot uw fietsen weer inleveren.